27.5 C
București
vineri, 9 iunie 2023 - 20:51
No menu items!

Uniți împotriva terorismului. Peste 1 milion de francezi și lideri politici ai lumii, pe străzile Parisului. UPDATE

spot_img

Iohannis a venit însoțit de fostul prim-ministru Ungureanu

 place repu

Update 18.21

În alte orașe ale Franței și ale coloniilor (Outre-Mer), au ieșit în total peste 1 milion de persoane. Principalele puncte – Marsilia, Lyon, Perpignan, Toulon, Grenoble, Metz, Strasbourg.

Update 17.57

Estimările arată că la manifestația din Paris participă între 1,3 și 1,5 milioane de persoane. Recordul precedent a fost în 1998, în seara în care Franța a câștigat Cupa Mondială la fotbal, cu 1,5 milioane de persoane în centrul Parisului.

Update 17.38
Imagine aeriană cu Piața Republicii

republique

Update 17.28

Președintele Hollande a ieșit din coloană și s-a suit într-o mașină, plecând la Palatul Elysee. Este însoțit de Merkel, Cameron, Renzi și Netanyahu, potrivit Le Figaro.

UPDATE 16.55

Traseul pe care se desfășoară marșul. Punctul final al coloanelor este Place de la Nation. Oficialii au plecat din punctul marcat cu roșu.

harta

UPDATE 16.26

Liderii politici au venit cu un autocar de la Elysee până în apropierea Pieței Republicii, de unde vor începe marșul. În primul rând al coloanei: Francois Hollande, Angela Merkel, Jean-Claude Juncker, David Cameron, Matteo Renzi, Donald Tusk, Piotr Poroșenko. Iohannis este în rândul al doilea.

mars

UPDATE 16.10

Liderii politici vor porni în marș pe străzile Parisului alături de rudele victimelor atentatelor și de angajații săptămânalului Charlie Hebdo.

Sute de mii de parizieni s-au adunat deja în centrul capitalei Franței pentru a participa la o manifestație de solidaritate cu victimele terorismului și cu idealul libertății de exprimare. Sunt așteptate peste 1 milion de persoane, la un marș pe străzile Parisului, cu începere de la ora locală 15.

Klaus Iohannis, însoțit de consilierul personal Mihai-Răzvan Ungureanu a fost primit la Palatul Elysee de președintele Francois Hollande. La marș mai urmează să participe peste 40 de lideri politici ai lumii, printre care cancelarul german Angela Merkel, premierul israelian Benjamin Netanyahu și președintele Autorității palestiniene Mahmoud Abbas.

Securitatea manifestației din Paris este asigurată de 2.000 de polițiști și 1.350 de militari, inclusiv lunetiști care asigură punctele înalte din zonă.