7.8 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 23:22

Ungureanu: „Dreapta trebuie să găsească un candidat pentru Cotroceni”. Acesta ar putea fi chiar liderul FC

spot_img

Mihai Razvan UngureanuPreşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, susține afirmațiile europarlamentarului PDL Cristian Preda, care a declarat recent că prioritatea democrat-liberalilor este identificarea și desemnarea unui candidat la alegerile prezidențiale.

Ungureanu a spus, luni, într-o conferinţă de presă, că dreapta politică trebuie să se grăbească în acest sens, fără a da de înțeles că el însuși ar putea fi candidat. „Există discuţii pe care le avem. Forţa Civică, din această perspectivă, are un punct de vedere foarte clar, foarte articulat. Evident, vom discuta cu toate celelalte forţe specifice parlamentare şi neparlamentare. Susţin ceea ce spunea domnul Cristian Preda, exact în felul acesta spunea, şi citez, că este nevoie a desemna cât mai rapid un candidat la funcţia prezidenţială din partea dreptei. Susţin această afirmaţie a domnului Preda”.

Întrebat dacă există deschidere din partea lui pentru a candida la funcţia de preşedinte al României din partea dreptei, liderul Forței Civice a răspuns: „Veţi avea răspunsul la această întrebare cât de repede, în următoarele zile”.

Mihai Răzvan Ungureanu a anunţat, printre altele, că sâmbătă, 12 ianuarie, la Braşov, Forţa Civică va avea primul Comitet Director după alegerile parlamentare unde vor discuta atât despre colaborările politice cât şi despre data convocării Convenţiei naţionale a acestui partid. A.T.