23.9 C
București
marți, 26 septembrie 2023 - 12:09
No menu items!

Ungaria a semnat un contract militar de 12,7 mil. € cu Rusia, o zi înainte de Summit-ul NATO de la Varșovia

spot_img

Ministerul Apărării din Ungaria a transmis joi că a încheiat un contract de 12,75 milioane de euro cu firma rusească Vertolety Rossii, pentru lucrări de reparații pentru 4 elicoptere de tip Mi-17, potrivit agenției MTI.

Contractul a fost semnat pe 7 iulie, cu o zi înainte de Summit-ul NATO de la Varșovia, în care liderii statelor Alianței au încercat să vină cu soluții strategice în fața ofensivei militare a Rusiei în Ucraina și a tacticilor de război hibrid aduse pe teritoriul unor state NATO.

În Angajamentul pentru creșterea capacității de răspuns, semnat de liderii statelor NATO pe 8 iulie, punctul 6 are următorul conținut:

”Ne vom proteja lanțurile de furnizare în domeniul militar și vom lucra să rezolvăm dependențele actuale față echipamentele militare originare din Rusia, prin eforturi naționale și cooperare multinațională”

Acest punct se referă la echipamentele sovietice moștenite de armatele statelor NATO care au făcut parte din Tratatul de la Varșovia.

Reparațiile pentru cele patru elicoptere ungurești vor fi făcute la Novosibirsk și vor dura maximum 10 luni de la aducerea lor.

Elicopterele militare de transport Mi-17 au două motoare și sunt folosite în operațiuni de căutare și salvare, dar pot fi echipate și cu armament.

V.B.