12.2 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 14:44
No menu items!

Ungaria scade prețul la electricitate şi gaze naturale cu 10%

spot_img

gaze naturale

Șeful de cabinet al premierului ungar, Janos Lazar a declarat joi că, începând cu 1 ianuarie 2013, Ungaria va reduce preţul pentru gazele naturale şi energia electrică livrate populaţiei cu 10%.

Janos Lazar a afirmat că decizia cabinetului este una definitivă, ea vizând circa 3,8 milioane de familii, fiecare familie ajungând să economisească  anual aproximativ 100.000 de forinţi (350 de euro).

Lazar a subliniat că, în Germania, o familie cheltuie aproximativ 6% din salariul lunar pe utilităţi publice, în vreme ce în Ungaria ponderea este de 20%.

Șeful de cabinet al premierului ungar a specificat că reducerea va afecta doar companiile de distribuţie, acestea fiind companii multinaţionale occidentale. În prezent guvernul ungar procedează la identificarea unor soluții care să împiedice companiile energetice să transfere pierderile către consumatori.

Totodată, guvernul ungar a aprobat un acord care prevede preluarea operaţiunilor din sectorul gazelor naturale pe care E.ON le are în Ungaria de către compania de stat Hungarian Electricity Works (MVM), tranzacţia urmând să crească rolul guvernului în aprovizionarea cu energie. C.I.