8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 6:51

Ungaria, Olanda, Danemarca și Islanda, pe lista „țărilor roșii”, cu peste 120 de cazuri Covid la suta de mii de locuitori

spot_img

Olanda, Islanda, Danemarca şi Ungaria înregistrează din ce în ce mai multe noi cazuri de COVID-19, iar Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) a decis să le plaseze pe lista roşie, notează Mediafax. Institutul Național de Sănptate Publică a anunțat, marți, că Bucureștiul și 11 județe din România au depășit 100 de cazuri de noi îmbolnăviri la suta de mii de locuitori în ultimele două săptămâni.

Olanda, Islanda, Danemarca şi Ungaria au fost adăugate pe lista roşie a noului coronavirus. Acest lucru înseamnă că aceste state europene au trecut pragul de 120 de îmbolnăviri de COVID-19 la 100.000 de locuitori, în ultimele două săptămâni.

Olanda a înregistrat peste 2.900 de noi îmbolnăviri în ultimele 24 de ore şi a introdus o serie de măsuri suplimentare pentru a combate un al doilea val, inclusiv închiderea tuturor barurilor şi restaurantelor la orele 22.00.

Islanda a raportat peste 80 de noi cazuri de COVID în weekend.

Având în vedere populaţia redusă a ţării, chiar şi cea mai mică creştere a îmbolnăvirilor poate avea un impact semnificativ asupra ratei de infecţie.