18.9 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 1:12
No menu items!

Ungaria nu susține noile sancțiuni UE. Viktor Orban: Propunerea ar avea efectul unei „bombe atomice” asupra economiei

spot_img

Ungaria nu poate susține noul pachet de sancțiuni UE împotriva Rusiei în forma sa actuală, care include un embargo asupra importurilor de țiței, a declarat, vineri, Viktor Orban, premierul de la Budapesta, la un post de radio, potrivit Reuters. 

Viktor Orban a spus că propunerea actuală a Comisiei Europene ar avea efectul unei „bombe atomice” asupra economiei Ungariei, potrivit sursei citate.

Premierul ungar a adăugat că Ungaria este gata să negocieze o nouă propunere, dacă aceasta ar fi în acord cu interesele Ungariei.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a propus miercuri o interdicție asupra importurilor de petrol din Rusia, în cadrul unui nou pachet de sancțiuni.

„Astăzi vom propune interzicerea petrolului rusesc din Europa. Va fi o interdicție completă a importurilor din toată Rusia”, a spus Ursula von der Leyen în Parlamentul European de la Strasbourg.

Dacă va fi aprobat de guvernele UE, planul va marca un punct de cotitură pentru blocul comunitar, care este dependent de energia rusă și trebuie să găsească surse alternative.

                                                                                                                    Adina Silav