10.1 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 13:53

Ungaria nu renunță la planul de a ridica un gard la frontiera cu România

spot_img

Ungaria face pregătiri la frontiera cu România pentru a putea ridica un gard în termen de zece zile dacă va fi necesar, a declarat, miercuri, ministrul de interne Sandor Pinter, care a anunțat că țara sa va trimite mai mulți militari și polițiști pentru a patrula la granițele sale sudice, relatează Reuters și MTI, citate de Agerpres.

Ungaria a construit deja garduri la frontierele sale cu Serbia și Croația, menționează agenția de știri britanică. „Ungaria va consolida protecția la frontierele sale și declarăm situație de criză pentru întreaga țară din cauza migrației”, a afirmat Sandor Pinter.

Demnitarul ungar a precizat că Slovenia, Croația și Serbia au luat măsuri pentru a limita numărul de migranți cărora le permit să le treacă frontierele care sunt valabile de la miezul nopții.

Pinter a menționat că aceste țări acceptă migranți doar în baza regulilor Schengen pentru frontiera externă a UE, respectiv persoanele cu vize și pașapoarte valabile. Ministrul ungar a precizat că nu se știe cum vor reacționa la aceste decizii refugiații și migranții care se află deja în aceste țări.

Emanuel Stan