7.7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 20:28
No menu items!

Ungaria își apără frontiera cu tancuri și mii de militari

spot_img

Guvernul de la Budapesta trimite, la frontiera cu Sebia, mii de militari, precum și vehicule de transport şi tancuri, pentru a proteja granița sudică, a anunţat Tibor Benko, şeful Satului Major ungar, potrivit MTI.

Şeful Statului Major a declarat, joi, că militarii vor continua să construiască gradul de la frontiera dintre Croaţia şi Ungaria şi că „protecţia va include mai multe elemente”. Lucrările de construcţie se încadrează în planificare, a precizat el.

Benkko a subliniat că exerciţiul militar „Acţiune Hotărâtă 2015” s-a desfăşurat ca rezultat al crizei migrării. Cu ajutorul exerciţiului, armata s-a pregătit pentru sarcini în gestionarea presiunii migraţiei, iar reglementări în acest sens au fost aprobate de către Parlament, a adăugat el.

Aceste reglementări detaliază diverse sarcini prevăzute de lege. Astfel, militarii sunt abilitaţi, între altele, să verifice documente, să percheziţioneze corporal persoane şi să gestioneze mulţimi de oameni – însă reglementările cu privire la folosirea armamentului din dotare nu au fost modificate, a subliniat Benko.

Şeful Statului Major ungar a mai anunţat că 4.300 de militari au participat la exerciţiu şi că la frontieră vor fi mobilizaţi tot atâţia militari.

Emanuel Stan