17 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 19:09
No menu items!

Ungaria, de partea României și Bulgariei: ”Unde sunt cei îngrijoraţi pentru unitatea UE?”

spot_img

România şi Bulgaria ar fi meritat să se alăture spaţiului Schengen, deoarece îşi protejează cu seriozitate graniţele şi au făcut multe pentru a stopa migraţia ilegală, a transmis ministrul ungar de Externe şi al Comerţului Exterior, Péter Szijjártó.

„Joi, la Bruxelles, statele membre UE au votat pe tema primirii Croaţiei, României şi Bulgariei în spaţiul Schengen. Croaţia a fost acceptată, însă România şi Bulgaria nu se pot alătura, deşi ar fi meritat amândouă”, a scris, vineri, pe pagina de Facebook, Szijjártó.

“De ce nu s-au putut alătura, totuşi? Ei bine, pentru că două state membre – Austria şi Olanda – au respins prin veto primirea lor. Toţi ceilalţi au fost pentru. Acum unde sunt comentatorii profesionişti, unde sunt cei îngrijoraţi pentru unitatea UE, unde sunt europarlamentarii care doresc să desfiinţeze luarea deciziilor în unanimitate, unde sunt jurnaliştii liberali mainstream, care se plâng mereu, unde sunt birocraţii de la Bruxelles, unde sunt miniştrii guvernelor liberale?”, a întrebat şeful diplomaţiei ungare.

Péter Szijjártó şi-a continuat postarea solicitând ca această tăcere să fie comparată cu “zgomotul” care însoţeşte fiecare poziţie naţională a maghiarilor, în cadrul disputelor de la Bruxelles.

“Mainstream-ul liberal a dat dovadă, încă o dată, de o ipocrizie fără margini: dacă o ţară din Europa Centrală apelează la veto, este sfârşitul lumii, este distrugerea unităţii europene; dacă la veto apelează europenii vestici, atunci este în regulă”, a scris Péter Szijjártó.

                                                                                                                    Adina Silav