3.5 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 23:35
No menu items!

UNGARIA: Accident grav cu 3 morţi şi 33 de răniţi, printre care se află și români – UPDATE

spot_img

UNGARIA: Accident grav cu 3 morţi şi 33 de răniţi, printre care se află și români
foto: agenda.ro

UPDATE

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu a anunțat vineri că o aeronavă militară va pleca la Budapesta, la ora 13.30, având la bord o echipă medicală coordonată de secretarul de stat Raed Arafat în vederea evaluării stării în care se află răniţii accidentului din Ungaria.

Nicolăescu a declarat că s-a constituit o celulă de criză a cărui coordonator este Ministerul Afacerilor Externe.

 

Trei persoane au murit într-un accident rutier care a s-a petrecut vineri dimineaţa pe autostrada M5, la circa 25 de kilometri sud-vest de Budapesta, în urma căruia au fost rănite 33 de persoane,  dintre care 18 grav, inclusiv 11 străini, între care cetăţeni români, bulgari, sârbi şi turci, informează MAE.

Potrivit unui comunicat MAE, persoanele decedate, dar și cele rănite, sunt cetățeni români.

Se pare că atât persoanele decedate, cât şi cele rănite sunt cetăţeni români. Ambasada României a întreprins de îndată demersuri pe lângă autorităţile statului de reşedinţă pentru a obţine informaţii cu privire la acest eveniment nefericit

 

                                Comunicat MAE

În accident au fost implicate un camion cu numere de înamtriculare în Ungaria, trei minibuze şi cinci autoturisme cu persoane la bord.

Persoanele rănite au fost transportate la patru spitale din Budapesta.

Consulul României la Budapesta și atașatul de interne se află în acest moment la locul accidentului, beneficiind de sprijinul autorităților ungare, informează MAE.

 

C.I.