5 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 15:29
No menu items!

Unde vor fi fabricate elicoptere Airbus în România

spot_img

Fabrica Airbus de la Ghimbav a fost redeschisă, în prezența oficialilor companiei dar şi a ambasadorilor Franţei şi Germaniei. Investiţia depășește 50 de milioane de euro, iar primul elicopter fabricat în judeţul Braşov va fi gata peste doi ani. Noul elicopter Airbus este o versiune îmbunătăţită a elicopterelor Super Puma şi poate fi folosit cu succes pentru misiuni de salvare, umanitare şi transport, cât şi pentru stingerea incendiilor.

Elicopterul fabricat la Braşov are o autonomie de minim 650 de kilometri şi zboară cu o viteză de croazieră de 250 de kilometri pe oră. Poate transporta până la 17 pasageri – în versiunea civilă şi până la 22 de luptători echipaţi – în cea militară. Aparatura de la bord, printre care şi un pilot automat performant, e de ultimă generaţie.

Oficialii companiei franceze spun că au deja comenzi pentru 20 de aparate de zbor.

Guillaume Faury, director executiv Airbus Helicopters: Este o investiţie de 50 milioane de euro a Airbus Helicopters şi va crea în jur de 300 de locuri de muncă, pentru întreaga linie de asamblare a elicopterelor şi de servicii asociate.

Capacitatea de producţie a fabricii va fi între 15 şi 20 de elicoptere H215 pe an. Primii 23 de angajaţi sunt la specializare, în Franţa.

Francois Saint-Paul, ambasadorul Franţei în România: Şi în România avem experienţa, voinţa, capacitatea şi voinţa de a face împreună ceva pe termen lung.

Airbus Helicopters mai are la Braşov un centru de reparaţii pentru elicopterele companiei, în care lucrează 156 de oameni.