16.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 15:08

Unde va putea fi plătită taxa pentru pașaport începând din 3 ianuarie

spot_img

Taxa pentru paşaport poate fi plătită de către cei care locuiesc în Bucureşti şi în Ilfov, începând cu data de 3 ianuarie, la şase automate ale CEC Bank din centrele comerciale Plaza Romania şi Parklake Shopping Center. 

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI),  Trezoreria Statului, instituţie din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, va închide punctele de lucru din cele două centre comerciale.

„Începând cu data de 3 ianuarie 2019, pentru regiunea Bucureşti-Ilfov, cetăţenii care doresc să plătească taxa pentru paşaport vor avea la dispoziţie şase automate de plăţi ale CEC Bank. Acestea vor fi amplasate în centrele comerciale Plaza România şi Parklake Shopping Center, unde se află sediile Serviciilor de Paşapoarte Bucureşti şi Ilfov”, se arată într-un comunicat al MAI.

Cetăţenii au la dispoziţie mai multe modalităţi pentru plata taxei de paşaport, arată MAI: la casieriile unităţilor CEC Bank, prin mandat poştal la orice Oficiu Poştal, on-line, în sistem internet banking, prin virament către conturile deschise de fiecare Instituţie a Prefectului, în numerar sau, după caz, prin intermediul POS-urilor la casieriile unităţilor Trezoreriei Statului şi la casieriile Instituţiilor Prefectului.

„Pentru depunerea cererilor de eliberare a paşapoartelor recomandăm cetăţenilor să facă programare online pe site-ul www.epasapoarte.ro, în acest caz, timpul de aşteptare la ghişeu fiind zero”, mai precizează oficialii MAI.