0.5 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 18:10
No menu items!

Unde și când ar putea avea loc următoarea întâlnire dintre Trump și Putin

spot_img

Întâlnirea Trump-Putin asupra căreia ar fi convenit miercuri Casa Albă și Kremlinul ar putea avea loc la Helsinki, Finlanda, după summitul NATO din 11-12 iulie, anunță Reuters.

Cele două părți au ajuns la un acord privind organizarea reuniunii dintre cei doi, eveniment ce ar putea genera îngrijorare în rândul unor aliați ai SUA, dar și un nou val de critici la Washington, din partea opozanților președintelui american Donald Trump.

Summitul va avea loc într-o țară terță, convenită de cele două părți, însă mai este nevoie de câteva săptămâni pentru a pregăti reuniunea. Trump a spus că întâlnirea s-ar putea ține la Helsinki, Finlanda, în timp ce oficiali ruși au evocat drept variantă Viena, Austria.

Siria și Ucraina ar fi pe lista subiectelor ce vor fi discutate, din perspectiva președintelui american.  Potrivit Reuters, lista lui Trump nu face însă referire la avertismentul serviciilor de informații SUA referitoare la amestecul Kremlinului în alegerile pentru Congresul american care vor avea loc în noiembrie.

Donald Trump și Vladimir Putin s-au întâlnit ultima oara în marja summitului Asia-Pacific care a avut loc în Vietnam.

Alex Militaru