3.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 9:14

Unde ne distrăm în weekend

spot_img

Capitala pare a fi cea mai bogată în oferte culturale la acest final de săptămână. Celebrul grup muzical Voca People vor susţine sîmbătă, 3 noiembrie şi duminică, 4 noiembrie, câte două concerte la sala ArCub. Preţul unui bilet la spectacolul care combină umorul de cea mai bună calitate cu stilul beat-box prin care imită sunetele unei întregi orchestre variază de la 80 de lei la categoria III, la 150 de lei la categoria I. Orele de începere a spectacolelor sunt 18.00 şi, respectiv, 21.00.

Muzeul Ţăranului Român a inaugurat pe 31 octombrie la Sala Irina Nicolau un muzeu al copilăriei care va rămâne deschis până pe 30 noiembrie.

La Braşov, vineri, la ora 12.00, a fost vernisată expoziţia “Între stepe şi imperiu. Descoperiri arheologice din mileniul I”, unde pot fi admirate podoabe, vase de ceramică, metal sau sticlă din această perioadă. Piesele provin de la castrele romane din Râşnov, Feldioara, Pietroasa, Drajna de Sus, precum şi din necropolele de la Târgşor şi Gherăseni sau Sărata Monteoru. Pentru prima dată, tezaurul de la Pietroasa conţinând celebra “Cloşcă cu pui de aur” este prezentată publicului braşovean.

Centrul de Afaceri din Timişoara va găzdui, sâmbătă, 3 noiembrie, cea de-a IX-a ediţie a House Parade România 2012. DJ Westbam, unul dintre “pionierii” muzicii techno va fi şi el prezent.

Pe numele său adevărat, Maximilian Lenz, german din Münster, şi-a început cariera de DJ în 1983, în oraşul natal. În 1984 s-a mutat la Berlin, unde a şi scos primul său disc. Westbam a fost unul dintre DJ-ii participanţi la prima ediţie a Love Parade, în 1989, iar în 1991 a organizat prima petrecere “rave” sub denumirea “Mayday”. A fost cea mai mare petrecere de acest gen până în acel moment, cu peste 5.000 de participanţi, iar “Mayday” avea să devină un nume foarte cunoscut în rândul iubitorilor de muzică electronică. Petrecerea va începe la ora 22.00.

Iubitorii filmului din Constanţa vor avea ocazia să participe mâine, la ora 20.00, la premiera filmului “Şi caii sunt verzi pe pereţi”. Pelicula este regizată de Dan Chişu, iar din distribuţie fac parte Adrian Titieni şi Ionuţ Vişan.

Filmul este o poveste despre iluzia de a te îmbogăţi în România. Pelicula urmăreşte destinele a două cupluri: unul care ar fi putut deveni bogat, iar celălalt care şi-a pierdut toate economiile la o loterie online falsă. Evenimentul va avea loc la Cityplex Constanța. Intrarea la premieră este liberă.(Dana Şerb)