2.3 C
București
luni, 8 martie 2021 - 1:38

Unde a avut loc petrecerea lui Orban și miniștrii care au stat la băute și țigări, în Palatul Victoria

Ludovic Orban și mai mulți miniștri din cabinet au petrecut, pe 25 mai, de ziua premierului, chiar în biroul acestuia, de la etajul întâi al Palatului Victoria. 

Surse guvernamentale au explicat, pentru Sursa Zilei, cum arată încăperea în care a fost făcută fotografia virală. La etajul întâi al Palatului Victoria, unde există doar câteva birouri și sălile de ședințe, se află biroul premierului, care cuprinde trei încăperi: antecamera cu secretariatul, unde așteaptă cei care intră în biroul premierului, biroul propriu-zis și o altă cameră mai mică, de odihnă, unde se află două canapele și o masă, unde se mănâncă, de obicei.

Dar Ludovic Orban nu i-a primit pe invitații săi speciali în această cameră, care are acces direct, în spate, spre zona de protocol, pe unde vin angajații care servesc mâncarea, ci chiar în biroul său.

Biroul premierului are două zone, în aceeași încăpere – una este cu spațiul în care stă premierul la birou, și care are câteva scaune în fața biroului, scaune pe care apar în fotografie miniștrii Virgil Popescu și Bogdan Aurescu. Practic, în spatele lor se află biroul la care stă premierul și semnează acte. A doua zonă a biroului este cea din fotografie, cu un al doilea birou, biblioteca și alte câteva scaune. Acest birou a fost transformat în masa de petrecere, de către Ludovic Orban.

Conform acelorași surse, spațiile de fumat din incinta Palatului Victoria au fost organizate în afara clădirii, în curțile interioare, unde angajații care sunt fumători și care respectă legea, ies în fiecare zi. Premierul sau ceilalți demnitari despre care se știe că sunt fumători, nu ar fi fost văzuți niciodată în aceste spații.

Foto: Cabinet prim-ministru, www.gov.ro