21.3 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 3:41
No menu items!

Unchiul liderului nord-coreean Kim Jong-un, executat pentru „acte criminale”

spot_img

Jang Song-thaek

Unchiul liderului nord-coreean Kim Jong-un a fost executat joi la scurt timp după ce a fost condamnat la moarte de către un tribunal militar special, a anunţat vineri agenţia oficială de presă KCNA, care îl numeşte „trădător”, scrie AFP.

Coreea de Nord a confirmat oficial luni execuţia, pentru comiterea de „acte criminale” şi conducerea „unei facţiuni contrarevoluţionare”, a lui Jung Song-thaek, unchiul lui Kim Jong-un.

Agenția oficială a Coreei de Nord, KCNA, a anunțat vineri dimineață execuția, cu o zi în urmă, a lui Jang Song-Thaek (67 de ani) unchiul influentului lider nord-coreean Kim Jong-Un.

KCNA, ale cărei transmisiuni sunt primite la Seul, a adăugat că acesta a fost găsit vinovat de o „crimă atât de hidoasă ca cea de a încerca destabilizarea statului prin tot felul de intrigi şi metode josnice cu o ambiţie frenetică de a profita de puterea supremă a partidului nostru şi a statului nostru”.

Regimul îl acuză în special pe Jang Song-Thaek de trădarea lui Kim Jong-Un și a tatălui acestuia, Kim Jong-Il, care a condus țara din 1994 până la moartea sa în 2011.

Coreea de Sud și-a exprimat vineri ‘îngrijorarea profundă’, după anunțul execuției lui Jang Song-Thaek, unchiul liderului nord-coreean și considerat al doilea om în stat, relatează France Presse.

„Guvernul are motive serioase de îngrijorare în legătură cu evoluțiile recente în Coreea de Nord și urmărește foarte atent situația”, a declarat într-un comunicat Ministerul Unificării însărcinat cu relațiile între cele două țări vecine și surori inamice.

C.A.