4.6 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 18:02
No menu items!

Una dintre cele mai importante firme din rețeaua senatorului Bădălău aprovizionează hipermarketurile

spot_img

agroalim

Una dintre cele mai importante firme din rețeaua de evaziune fiscală care ar fi fost sprijinită de procurorul Angela Nicolae și de senatorul Niculae Bădălău este Agroalim Distribution SRL- unul dintre cei mai importanți distrubitori de produse din carne, pește și fructe de mare, legume și fructe congelate, lactate, foietajuri și uleiuri din România, au precizat pentru Sursa Zilei surse judiciare.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, societatea Agroalim Distribution își are sediul în sectorul 6 al Capitalei și este deținută în proporție de 99,4 % de firma SMITHFIELD ROMANIA SRL și de o companie offshore – SMITHFIELD INTERNATIONAL INVESTMENTS INC, cu sediul în DELWARE, SUA. La rândul ei, SMITHFIELD ROMANIA este deținută de două companii off-shore din Delaware – SMITHFIELD INTERNATIONAL INVESTMENTS INC (99,99%) și COLD FIELD INVESTMENTS LLC. De altfel, administrator și membru al Consiliului de Administrație al acestor companii este cetățeanul american Chad Eugene Grieser, alături de Aurelian Mihail, Petre Burian și Elena Micu.

CITEȘTE ȘI: Cum funcționa rețeaua de evazioniști care a păgubit statul cu 50 de milioane de euro

Potrivit site-ului companiei, printre clienții Agroalim se numără aproape toate hipermarketurile din România, câteva hoteluri importante, un lanț de cafenele, dar și firma care are exclusivitate în aprovizionarea aeronavelor Tarom cu produse alimentare.

Smithfield Romania este parte a gigantului internațional Smithfield  Foods, lider mondial în producția și exportul de carne de porc. Smithfield  Foods a achiziționat în 2009 toate acțiunile Agroalim Distribution.

Cristi Ciupercă