19.1 C
București
marți, 16 aprilie 2024 - 8:20
No menu items!

Un tribunal din Sofia a aprobat extrădarea regelui cocainei în România

spot_img

 retea droguri

Un tribunal din Sofia a aprobat marți extrădarea în România a liderului interlop Evelin Banev, alias Brendo, supranumit “regele cocainei”, în virtutea unui mandat european de arestare emis de autorităţile române.Decizia tribunalului poate fi atacată prin recurs în termen de șapte zile.

Judecătorul Ivan Koev, de la Tribunalul municipal din Sofia, a aprobat marţi extrădarea lui Banev în România.

Justiţia din România a solicitat Bulgariei extrădarea lui Evelin Banev pentru a fi judecat într-un caz de trafic de droguri de mare risc informează site-ul Novinite.com.

Aceasta este cea de-a doua solicitare de extrădare din partea României după ce, în iunie 2013, tribunalul bulgar a suspendat procedura pe motiv că Banev se afla în imposibilitatea de a participa la audieri.

Autorităţile române vor fi obligate să suporte cheltuielile de retrimitere a lui Banev în Bulgaria de fiecare dată când acesta va trebui să participe la procesele pe care le are în ţara sa.

În iulie anul trecut, Banev a fost condamnat în Italia la 20 ani de închisoare pentru trafic de cocaină din America de Sud către Italia, fiind vinovat împreună cu complicii săide introducerea ilegală a șase tone de cocaină în Italia între 2006 și 2008.

C.A.