25.2 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 18:11
No menu items!

VIDEO.Un tren cu tehnică militară a deraiat în județul Brașov. Autoritățile au deschis dosar penal

spot_img

Un tren încărcat cu tehnică militar a deraiat în județul Brașov şi a rupt șina pe o porțiune de câțiva zeci de metri, informează Antena 3. Momentul a fost filmat de un conducător auto oprit la trecerea la nivel cu calea ferată. 

Totul s-a întâmplat la Beia, în Braşov, după ce un lanț care lega încărcătura s-a desprins și a fost agățat de șine. Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz.

Trenul mergea spre Brașov și transporta 10 transportoare blindate și trei camioane. La un moment dat însă, lanțul care ținea prins un transportor s-a desprins și a rupt șina pe o porțiune de câțiva zeci de metri.

În urma incidentului, două din cele 11 vagoane au deraiat.

La fața locului au ajuns mai mulți militari care au asigurat perimetrul, dar și polițiștii de la Criminalistică.

Autoritățile au deschis dosar penal și încearcă acum să afle cu exactitate cum s-a produs incidentul.

“La fața locului s-au deplasat reprezentanții autorităților competente care cercetează cauzele producerii acestui incident, precum și echipele intervenție feroviară pentru eliberarea gabaritului. -anunță CFR.
 
Programul de circulație în zona afectată se va desfășura în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.
Până la redeschiderea circulaţiei în condiţii de siguranţă pe respectivul fir, pot fi posibile întârzieri ale trenurilor de călători, dar și ale altor trenuri din graficul de circulație pentru a se asigura legăturile la trenurile întârziate.”
 
Din cauza lucrărilor de modernizare a căii ferate, între Brașov și Sighișoara, viteza trenurilor nu depășește 40 de kilometri pe oră. Nu este exclus ca garnitura deraiată să fi încălcat restricția.
 

 

D.Constantin