23.6 C
București
duminică, 20 iunie 2021 - 18:08

Un tigru siberian eliberat de Putin a fugit în China

spot_img

Tigrul a trecut frontiera la începutul lunii octombrie, traversând Fluviul Amur, cel mai lung din China și Rusia

Vladimir-Putin-tiger

Kuzia, tigrul siberian eliberat în sălbăticie de preşedintele rus Vladimir Putin, a traversat Fluviul Amur şi se află în China, a anunţat un reprezentant al programului rus pentru protejarea tigrilor, potrivit AFP.

Inspectoratul special (responsabil cu urmărirea tigrului Kuzia) a avertizat agenţia pentru supravegherea speciilor rare din Rusia că tigrul Kuzia a plecat în China“, a declarat Vitali Timcenko, reprezentantul programului pentru protejarea tigrilor siberieni, citat de agenţia Ria Novosti.

Sperăm că omologii noştri din China vor supraveghea animalul, în cadrul cooperării internaţionale“, a adăugat Timcenko.

Tigrul a trecut frontiera la începutul lunii octombrie, traversând Fluviul Amur. Autorităţile ruse au urmărit traseul tigrului prin satelit, printr-un dispozitiv electronic care i-a fost ataşat în mai, înainte de a fi eliberat în sălbăticie, însă presa rusă se arată îngrijorată în legătură cu prezenţa braconierilor, care l-ar putea ucide.

Preşedintele rus, care şi-a manifestat periodic angajamentul în favoarea animalelor pe cale de dispariţie, a eliberat în sălbăticie în luna mai trei tigri, printre care şi Kuzia, în Extremul Orient rus. Alţi doi tigri au fost eliberaţi în iunie.

 D.M.