2.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 12:22
No menu items!

Un tânăr care a atacat doi polițiști, împușcat mortal. Carmen Dan: E momentul să schimbăm legislația

spot_img

Un tânăr de 25 de ani, care a atacat vineri seara cu o bâtă doi poliţişti ai Secţiei de Poliţie din Sângeorz-Băi şi a fost împuşcat de aceștia, a murit la Spitalul de Urgenţă din Bistriţa.

Tânărul i-a atacat pe poliţiştii chemaţi de o localnică pentru aplanarea unui conflict izbucnit între tânărul de 25 de ani şi soţul acesteia, un bărbat de 47 de ani. Poliţiştii l-au somat pe tânăr să înceteze scandalul însă acesta a refuzat şi, cu ajutorul unui prieten, i-a atacat pe polițiști, lovindu-l în cap pe unul dintre ei. Colegul acestuia, l-a împuşcat pe agresor în coapsă şi în abdomen, unul dintre gloanţe ricoşând şi lovind-o uşor şi pe mama tânărului, o femeie în vârstă de 56 de ani.

Agresorul a fost transportat, în stare gravă, la Spitalul de Urgenţă din Bistriţa unde a fost supus unor intervenţii chirurgicale, însă a decedat în cursul nopţii din cauza leziunilor deosebit de grave.

Conform purtătorului de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, dr. Mihaela Mastan, tânărul a ajuns la spital cu o plagă împuşcată în zona abdomenului, o plagă împuşcată în zona coapsei, în stop cardiorespirator resuscitat, pronosticul medicilor fiind încă de la internare extrem de rezervat. Medicii au încercat să-l opereze însă eforturile lor au fost fără succes. La spital a ajuns şi mama tânărului, care a fost externată.

Poliţistul în vârstă de 25 de ani pe care agresorul l-a lovit în cap cu o bâtă şi vecinul cu care tânărul avusese un conflict până la sosirea poliţiei, un bărbat în vârstă de 47 de ani, au suferit mai multe fracturi.

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a declarat că este vorba despre un nou atac violent la adresa poliţiştilor, iar în acest context, la sediul ministerului, va avea loc, luni, dezbaterea publică privind statutul poliţiştilor. „Nu i-aş mai spune incident ci, iarăşi, un atac violent la adresa poliţiştilor aflaţi în misiune. Vorbim de o nouă agresiune generată de persoane care cred că pot face orice şi nu li se poate întâmpla nimic. Raportându-mă şi la evenimentul tragic de la Rădăuţi, dacă cei de seara trecută nu aveau o bâtă de lemn ci aveau o sabie, am fi ajuns la aceeaşi situaţie. Cred că e mai important ca niciodată să înţelegem că acum e momentul să schimbăm legislaţia şi să încadrăm mai mulţi poliţişti pentru că e nevoie. În fiecare săptămână apare câte o situaţie care pune poliţistul aflat în misiune în dificultate”,a declarat Carmen Dan la Antena 3. „În toată această perioadă am văzut foarte multe ONG-uri îngrijorate că dăm puteri mai mari poliţiştilor sau că aceştia ar putea abuza de legi, dar săptămânat avem un poliţist lovit, agresat, băgat în spital şi cred că e important să ţinem cont şi de aceste aspecte”, a completat ministrul.

Andrei Tudor