Un tânăr protestează legat cu lanţuri la o clinică din Piteşti. El acuză un medic că i-ar fi ucis copilul

Un tânăr protestează legat cu lanțuri la o clinică privată din Pitești

Un tânăr protestează legat cu lanțuri la o clinică privată din Pitești

Un tânăr de 21 de ani protestează, miercuri, legat cu lanţuri de gardul unei clinici private din Piteşti faţă de tergiversarea anchetei în dosarul penal în care acuză un medic ginecolog că i-ar fi omorât copilul la naştere.

Tânărul, Florin Oprea, susţine că medicul este responsabil de moartea bebeluşului său, la naştere, în octombrie 2011, şi că anchetele trenează şi se încearcă muşamalizarea cazului, în timp ce doctorul vinovat este lăsat să profeseze în continuare.

“Este un caz de un an şi jumătate şi nu mai ştiu nimic de el, de rezultatele lui. Bebeluşul a avut o moarte violentă, cauzată de un traumatism cranio-cerebral, avea creierul distrus. Au împins bebeluşul înapoi în pântece, l-au lovit cu forcepsul şi apoi au operat-o pe soţie. Am făcut plângere împotriva medicilor care au asistat-o la naştere pe soţie. Nu vrem daune, nu vrem bani, vrem ca acestui medic să îi fie retras dreptul de a profesa. Ancheta deschisă în acest caz trenează şi se încearcă muşamalizarea cazului, vreau ca dosarul să ajungă la instanţă şi doctorul vinovat să plătească, să nu mai fie lăsat să profeseze în continuare. Vreau să nu mai practice ginecologia, să nu mai fie medic pentru ca altcineva să nu mai pățească ce am păţit ei şi soţia mea”, a declarat tânărul.

Din primele date prezentate de acesta rezultă că dosarul nu a ajuns în instanţă, iar el cere urgentarea soluţionării acestuia şi trimiterea lui la instanţă.

Tânărul este legat cu lanţuri de gardul clinicii private aflate în centrul Piteştiului, iar la faţa locului sunt pompieri militari şi jandarmi care supraveghează protestul.

Bebeluşul a murit la Maternitatea din Piteşti în octombrie 2011.

R.D.

NICIUN COMENTARIU