27.2 C
București
vineri, 9 iunie 2023 - 17:24
No menu items!

Un sucevean a murit din cauza gripei cu virus AH3

spot_img

vaccin

Un sucevean în vârstă de 60 de ani, cu afecţiuni cronice, diagnosticat cu gripă cu virus AH3, a murit la Spitalul Judeţean Suceava, acesta fiind primul deces cauzat de gripă înregistrat în judeţul Suceava de la debutul sezonului rece.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Adrian Popescu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că bărbatul în vârstă de 60 de ani, care avea boli cronice, a fost internat pe 4 martie în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

Popescu a adăugat că starea pacientului s-a agravat, pe 7 martie acesta fiind internat în secţia ATI a spitalului, iar pe 12 martie i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea tipului de virus gripal. În urma analizelor făcute la Institutul Cantacuzino din Bucureşti s-a confirmat că bărbatul suferea de gripă cu virus AH3.

Potrivit sursei citate, pacientul a murit pe 13 martie, fiind primul deces cauzat de gripă înregistrat în judeţul Suceava de la debutul sezonului rece.

Popescu a precizat că pacientul nu fusese vaccinat cu vaccin antigripal.

În săptămâna 10-16 martie 2014, în judeţul Suceava s-au înregistrat şase cazuri de gripă, din care trei cazuri la grupa de vârstă 15-49 de ani, iar restul la grupa de vârstă 50-64 de ani, toţi pacienţii fiind internaţi.

În aceeaşi perioadă, s-au înregistrat 2.745 de cazuri de viroze şi 679 de cazuri de pneumonii.