-4.1 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 0:31
No menu items!

Un studiu cu hamsteri le arată americanilor că masca îi scapă de COVID-19

spot_img

Acoperirile pentru față au fost prezentate ca fiind una dintre cele mai bune metode de a împiedica răspândirea coronaviruslui. Acum există dovezi care demonstrează că măștile protejează și persoanele care le poartă, arată un studiu citat de New York Times.

Diferite tipuri de măști „blochează virusul într-un alt grad, dar toate blochează virusul să intre”, a spus dr. Monica Gandhi, medic cu boli infecțioase la Universitatea din California, San Francisco.

Dr. Gandhi și colegii ei fac acest argument într-o lucrare care va fi publicată în Journal of General Internal Medicine. Pornind de la experimente pe animale și observații ale diferitelor evenimente din timpul pandemiei, ei susțin că persoanele care poartă acoperiri ale feței vor lua mai puține particule de coronavirus, ceea ce ar putea face boala mai puțin severă.

Într-un studiu efectuat pe animale în China au fost plasați hamsteri infectați cu coronavirus alături de cei sănătoși, unii dintre ei fiind separați printr-un tampon de măști chirurgicale. Mulți dintre hamsterii din spatele măștilor nu s-au infectat, în timp ce restul animalelor au prezentat simptome mai ușoare.

Dar portul măștii continuă să fie un subiect intens dezbptut în Statele Unite. Sâmbătă, în Illinois, aproximativ 150 de manifestanți au protestat împotriva ordinului care obliga la purtarea măștii în școli în această toamnă.

Asta în timp ce Japonia abordează inovativ subiectul. Designerii au confecționat măști cu perle și țesături de înaltă tehnologie, opțiuni pentru nunți și stiluri de inspirație punk cu piele și țepi. Un start-up chiar lucrează la un model care servește și ca walkie-talkie, secretar personal și traducător.