Un studiu a demonstrat că homeopatia nu e nimic altceva decât un tratament placebo

Homeopatia este o formă alternativă de medicină bazată pe ideea diluării unei substanţe în apă. Practicanţii sunt de părere că diluarea substanţei de cât mai multe ori o face mult mai eficace în lupta împotriva simptomelor. Multe remedii homeopatice constau în substanţe care au fost diluate de atât de multe ori încât nu mai există nicio urmă, sau aproape nicio urmă, din substanţa iniţială.

Profesorul Paul Glasziou, cercetătorul principal din cadrul studiului, a declarat că homeopatia este o ,,fundătură terapeutică” în urma unei analize sistematice.

Consiliul Naţional pentru Sănătate şi Cercetare Medicală al Australiei a fost însărcinat cu analizarea rezultatelor a 176 de studii cu privire la homeopatie pentru a stabili dacă tratamentul este valid.

Un număr de 57 de analize sistematice au avut loc, concentrate pe 68 de condiţii diferite de sănătate şi au concluzionat că tratamentele homeopatice nu sunt cu nimic mai presus decât tratamentele placebo: ,,Nu există nicio dovadă de încredere care să susţină faptul că homeopatia este o formă validă de tratament”.

Octavian Cătuşanu

NICIUN COMENTARIU