19.8 C
București
luni, 14 iunie 2021 - 18:22

Un spital spaniol aprobă primirea unor victime din Colectiv

spot_img

Spitalul din Getafe (Spania) şi Direcţia spaniolă de Cooperare Medicală şi Relaţii Instituţionale au aprobat primirea în Secţia de Arşi a unor persoane rănite în urma incendiului din clubul Colectiv. Anunțul a fost făcut , luni, de reprezentanții Federaţiei Asociaţiilor de români din Europa (FADERE).

”În urma unei cereri semnate de FADERE, spitalul din Getafe şi Direcţia spaniolă de Cooperare Medicală şi Relaţii Instituţionale au aprobat primirea în Secţia de Arşi din Getafe, Madrid, Spania, a unor răniţi din România de la Clubul Colectiv. Spitalul din Getafe este unul nou şi este dotat cu o secţie ultramodernă pentru tratarea persoanelor arse. Românii din zona Madrid s-au mobilizat şi mai mulţi dintre ei au spus că sunt dispuşi să se ocupe de cazarea şi masa familiilor răniţilor transportaţi la Madrid, iar membrii unei biserici sunt dispuşi să plătească cheltuielile medicale ale pacienţilor, în cazul în care promisiunile guvernanţilor privind deconturile vor lăsa şi acum de dorit”, spun reprezentanţii FADERE.

Potrivit acestora, în majoritatea oraşelor unde există comunităţi mari de români au fost organizate în acest sfârşit de săptămâna manifestaţii pentru comemorarea persoanelor decedate în clubul Colectiv.

Luni, în spitalele din Capitală mai erau internate 83 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, dintre care 15 sunt în stare critică, şase în stare gravă şi 62 sunt stabilizate.