17.8 C
București
joi, 26 mai 2022 - 4:48
No menu items!

Un șofer de 29 de ani, a depășit de aproape trei ori limita de viteză pe o stradă din București, iar alți patru au fost prinși sub influența drogurilor

spot_img

Poliţiştii Brigăzii Rutiere Bucureşti au depistat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, patru persoane care se aflau la volan după ce consumaseră alcool sau substanţe psihoactive. De asemenea, au reperat, în trafic, și un bărbat care conducea cu 135 km/h pe un sector de drum unde limita de viteză era de 50 km/h. În urma acţiunilor poliţiştilor, au fost aplicate 61 de amenzi şi au fost reţinute 11 permise.

În noaptea de 22/23 Ianuarie a.c., poliţiştii Brigăzii Rutiere au acţionat pe arterele din Capitală pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă rutieră, reducerea riscului rutier în rândul participanţilor la trafic, combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive, respectiv sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză stabilit pe sectorul de drum pe care circulă.

Cu ocazia activităţilor de control desfăşurate, poliţiştii rutieri au aplicat 61 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 30.000 de lei şi au constatat 4 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere: 2 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice; 2 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa substanţelor psihoactive.

De asemenea au fost reţinute 11 de permise de conducere: 1 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub *influenţa băuturilor alcoolice (contravenţie); 4 pentru infracţiuni la regimul rutier; 4 pentru depăşirea regimului legal de viteză cu peste 50km/h, 2 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric.

Totodată au fost reţinute şi 2 certificate de înmatriculare, pentru deficienţe tehnice constatate.

Conform poliţiştilor, un bărbat în vârstă de 32 de ani, a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 2 sub influenţa substanţelor psihoactive.

În urma testării preliminare cu aparatul DrugTest s-a stabilit faptul că aceasta a consumat cannabis. Persoana în cauză a fost condusă la sediul I.N.M.L. în vederea recoltării de probe biologice, iar în cauză a fost deschis dosar de cercetare penală.nal.

De asemenea, un bărbat în vârstă de 32 de ani, a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 2 şi a fost implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia au rezultat doar pagube materiale.

Testarea acestuia cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt bărbat, în vârstă de 29 de ani, a condus un autovehicul cu viteza de 135 km/h pe un sector de drum unde limita de viteză era de 50 km/h

El a fost amendat cu 2900 lei şi i-a fost suspendat permisul de conducere pentru o perioadă 90 zile.