13.9 C
București
luni, 10 mai 2021 - 23:58

Un șofer a intrat în plin într-un grup de bicicliști. VIDEO

Un șofer a pătruns, marți seară, cu mașina, într-o zonă interzisă, din centrul Oradei, intrând în plin într-un grup mare de bicicliști, adunați la un eveniment special pentru ei. A scăpat de furia acestora fiind luat pe sus de jandarmi.

Șoferul, cetățean italian, șeful echipei care pavează cu pietre Piața Unirii, a ajuns cu mașina direct în mijlocul bicicliștilor care participau la la finalul cursei Critical Mass, organizată pentru a atrage atenţia asupra nevoii de piste de biciclete în oraş. În încercarea de a trece forțat printre bicicliști, italianul a acroșat cu mașina sa, Dacia Logan, un copil care a şi căzut de pe bicicletă. Din fericire, acesta nu a fost, însă, rănit. 

Bicicliştii au huiduit în cor și au sărit pe mașină oprindu-l din drumul său. Parbrizul şi luneta mașinii au fost sparte.

În acel moment, jandramii și polițiștii locali care se aflau în zonă au intervenit aplanând conflictul și extrăgându-l pe italian din mijlocul bicicliștilor furioși. El le-ar fi spus autorităților că a fost revoltat de faptul că bicicliști au intrat pe platoul aflat în renovare.

Cursa „Critical Mass”, organizată în cadrul Săptămânii Mobilităţii, în parteneriat cu municipalitatea, a fost autorizată de Primăria Oradea, iar bicicliştii au ocolit porţiunea deja pietruită şi, de altfel, împrejmuită cu un mic gard din lemn, informează ebihoreanul.ro.

Andrei Tudor