28.2 C
București
duminică, 24 septembrie 2023 - 19:47
No menu items!

Un sfert de milion de euro, consultanța pentru refacerea Patinoarului Flamaropol

spot_img

Primăria Capitalei a încheiat un contract în acest sens

Patinoar Mihai Flamaropol

Primăria Capitalei va plăti un sfert de milion de euro pentru a primi consultanță în vederea refacerii patinoarului artificial „Mihai Flamaropol”.

Primăria Capitalei a atribuit, în 27 aprilie, „contractul de servicii de consultanță pentru execuția obiectivului de investiție «Refacere și modernizare patinoar artificial Mihai Flamaropol și realizarea de spații adiacente necesare desfășurării activităților sportive și de agrement»”. Firma care va acorda consultanță în acest sens estecompania franceză Louis Berger, pentru suma de 1.180.480, inclusiv TVA (aproximativ 260.000 de euro).

Primăria Capitalei pune la bătaie 23 de milioane de euro pentru refacerea şi modernizarea Patinoarului Flamaropol. Licitația avea ca termen final data de 3 iunie 2014. La începutul lunii martie a acestui an, licitația intrase în faza contestațiilor, asocierea dintre Rotary Construcții cu Design Unit SRL și Ziggy Construct SRL sesizând Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor, care le-a respins acțiunea.

Directorul Direcţiei de Investiţii şi Dezvoltare din Primăria Capitalei, Bogdan Hreapcă, declara, anul trecut, că noua constucţie va fi compusă dintr-un patinoar, o sală multifuncţională, un bazin semiolimpic şi un centru de recuperare medicală.

Patinoarul „Mihai Flamaropol” din Capitală a fost închis în luna martie a anului trecut ca urmare a sistării furnizării utilităţilor, Ministerul Tineretului şi Sportului luând această decizie după ce administratorul patinoarului de la acea dată, Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă, a întârziat plăţile şi a acumulat restanţe la facturile către Enel şi Apa Nova în sumă totală de 1,2 milioane de lei.

La solicitarea Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), Guvernul a dispus, în decembrie 2013, trecerea patinoarului artificial „Mihai Flamaropol” şi a terenului în suprafaţă totală de 26.350 de metri pătraţi, de la Ministerul Tineretului şi Sportului în administrarea Consiliul General al Primăriei Municipiului Bucureşti (CGMB).

Andrei Tudor