17 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 18:49
No menu items!

Un șef de poliție propune o soluție contra violenței din școli: fără telefoane mobile

spot_img

Viorel Şerbănoiu, comisar şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Botoşani, a propus conducerilor unităţilor de învăţământ să interzică accesul, în incinta lor, elevilor cu telefoanele mobile, potrivit presei locale.

Acesta a declarat, vineri, într-o şedinţă a Colegiului prefectural, că o astfel de măsură ar trebui impusă în toate unităţile de învăţământ, în special în acele şcoli unde au fost înregistrate cazuri de furturi de telefoane mobile.

Şeful Poliţiei a prezentat o situaţie privind creşterea gradului de siguranţă a elevilor în şcoli, subliniind că în incinta unităţilor şcolare au fost înregistrate 18 cazuri de furt, în special telefoane mobile.

„Infracţiunile de furt privesc în special telefoanele mobile, prejudiciile fiind mici şi se datorează neluării măsurilor corespunzătoare de către elevi şi profesori pentru asigurarea securităţii bunurilor, pe timpul desfăşurării orelor de curs, în timpul pauzelor sau când aceştia desfăşoară activităţi în afara clasei”, a afirmat Şerbănoiu.

El susţine că, pentru evitarea unor astfel de infracţiuni, şcolile ar trebui să insereze în regulamentele de ordine interioară „interdicţia de deţinere de către elevi a telefoanelor mobile sau a altor categorii de gadget-uri”.

T.S.