29.2 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 21:56
No menu items!

Un rus este acuzat de FSB că a dat Ucrainei planurile avioanelor de luptă

spot_img

Serviciile secrete din Rusia au reținut un cetăţean rus, suspectat că a transmis informații militare secrete Ucrainei, au anunțat, marți, agențiile de presă ruse, citând agenția federală de securitate FSB, transmite Reuters.

”FSB a descoperit că un cetăţean rus (comitea fapta) de înaltă trădare prin transmiterea unor informaţii Ucrainei în detrimentul securităţii Federaţiei ruse”, a transmis într-un comunicat FSB.

Serviciile ruse de Securitate precizează că este vorba despre un locuitor al Moscovei, căruia nu-i dezvăluie identitatea, care conducea o întrerprindere aeronautică.

Suspectul a ”fotografiat fragmente ale unor planuri ale unor piese de avioane de luptă cu un telefon mobil şi a trimis (imaginile) unui cetăţean ucrainean (…), un angajat al unei uzine de avioane din Odesa”, un oraş situat în sudul Ucrainei.

Faptele au avut loc ”pe când (suspectul) era director tehnic al unei uzine aeronautice şi avea acces la documente clasate «top secret»”, anunţă FSB.

FSB a precizat că a deschis o anchetă pentru înaltă trădare împotriva suspectului, infracţiune pedepsită în Rusia cu ani grei de închisoarea.

                                                                                                                  Adina Silav