12.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 15:29

Un rus ar putea prelua conducerea insurecţiei armate din estul Ucrainei

spot_img

 ucraina trupe

Un colonel al serviciului rus de informaţii militare ar putea prelua conducerea insurecţiei armate din estul Ucrainei, a anunţat, vineri, un lider separatist din Slaviansk, informează AFP.

Igor Strelkov, care conduce în prezent miliţia prorusă din Slaviansk, a fost “propus” să devină “comandantul tuturor forţelor de autoapărare din Donbas”, cel mai mare bazin minier al regiunii, a anunţat guvernatorul autoproclamat din Doneţk, Pavlo Gubarev.

Anunţul a fost făcut în faţa miilor de persoane aflate în piaţa centrală din Slaviansk pentru ceremoniile de Ziua Victoriei.

Igor Strelkov, în vârstă de 43 de ani, care a dezminţit că ar fi colonel al serviciilor ruse de informaţii militare, ar fi fost implicat în capturarea observatorilor Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), eliberaţi în cele din urmă la 3 mai a Slaviansk.

Potrivit Serviciului ucrainean de Securitate (SBU), el s-ar numi, de fapt, Igor Ghirkin, s-a născut la 17 decembrie 1970 şi locuieşte în majoritatea timpului la Moscova.

SBU a dat publicităţii conversaţii telefonice interceptate între acesta şi emisarul rus Vladimir Lukin, trimis de Kremlin pentru a media eliberarea echipei OSCE.

C.A.