2 C
București
vineri, 1 decembrie 2023 - 2:42
No menu items!

Un rus a încercat să ajungă în Ucraina pentru a lupta de partea Kievului. A fost arestat de FSB

spot_img

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a reţinut un rus care voia să meargă în Ucraina pentru a lupta împotriva trupelor ruse.

Potrivit agenției de presă ruse TASS, bărbatul, identificat drept Maksim Dmitrienko, este acuzat de „participare pe teritoriul altui stat la o formaţiune armată neprevăzută de legislaţia ţării şi având scopuri contrare intereselor Federaţiei Ruse”, relatează EFE, citată de Agerpres.

Tribunalul din Lefortovo a decis arestarea preventivă pentru două luni a lui Dmitrienko, care timp de trei ani a fost operator al unui vehicul de luptă de infanterie al Legiunii Străine franceze, potrivit documentelor acuzaţiei, citate de TASS.

Procuratura rusă a spus că Dmitrienko s-a prezentat la Ambasada Ucrainei din Paris pentru a se înrola, însă a fost respins pe motiv că este cetăţean rus. Din această cauză – potrivit versiunii oficiale, citate de TASS – bărbatul a vrut ulterior să pătrundă pe teritoriul Ucrainei dinspre Rusia. Când a încercat să treacă în Ucraina, Dmitrienko a fost reţinut de FSB.

Potrivit acuzaţiilor, Dmitrienko s-a aflat în contact cu membri ai batalionului Azov care luptaseră la rândul lor în Legiunea Străină din Franţa.

                                                                                                                Adina Silav