9.6 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 23:11

Un român stabilit în străinătate a primit amendă pe care scria județul “Japonia”

spot_img

Un poliţist din Mureş a scris în procesul verbal de amendă al unui român stabilit în Japonia, la rubrica județ, “Japonia”

sectorvoceatransilvaniei.ro

Polițistul din Mureș l-a oprit pe românul stabilit în Japonia pentru că depășise viteza legală cu 14 km la oră. Cetăţeanul român, rezident în Japonia, posesor al unui permis de conducere internaţional și al unui act de identitate emis în Japonia, i-a dat polițistului actele respective.

Așa că polițistul a scris, pe procesul verbal, la adresa contravenientului, ”sectorul/judeţul Japonia”.

Românul a spus că a plătit amenda de 105 lei pe loc şi a observat abia ulterior acest detaliu. ”Dacă nu o plăteam, sunt curios unde trimiteau amenda, pentru că pe acest proces verbal scrie doar Japonia. Eu am permis de conducere japonez şi buletin japonez, pe care i le-am dat poliţistului când m-a oprit. Apoi i-am dat şi permisul de conducere internaţional şi m-a întrebat dacă e certificatul de naştere japonez. Asta chiar dacă acolo scrie în engleză international driving permit. Ştiam că o să am probleme cu actele din Japonia în România, aşa că m-am interesat la ambasadă înainte să vin în concediu şi cei de acolo mi-au spus că între ţări nu există o convenţie privind amenzile de circulaţie”, a declarat bărbatul jurnalistilor.