4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 4:00
No menu items!

Un român din Marea Britanie povestește cum s-a vaccinat anti-COVID

spot_img

Un român voluntar la un centru de pompieri din Marea Britanie rupe tăcerea. Acesta s-a vaccinat anticoronavirus după ce în UK a început procedura de vaccinare în masă a populației.

George Toma, român vaccinat în UK: ”Am fost primii, printre primii care au primit vaccinul. Nu am absolut nicio reacţie adversă. Până acum, nimic. Ni s-a adus la cunoştinţă modalitatea, programul. A fost un sistem cu coridoare separate. Intri pe o uşă, are loc identificarea persoanei, se ia temperatura, se face un interviu, interogatoriu, dacă ai avut probleme medicale, dacă ai avut reacţii adverse la diferite medicamente. O echipă medicală a fost în apropiere în cazul în care au avut reacţii adverse. A fost foarte bine organizat, foarte, foarte bine organizat”.

George este pe lista muncitorilor esenţiali din Marea Britanie, aşa că a avut prioritate la vaccinare. Deocamdată, 350 de mii au primit vaccinul.

Populaţia a fost informată la începutul lunii, iar personalul medical s-a pregătit luni întregi pentru a administra primele doze.