3.5 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 1:04
No menu items!

Un român de 20 de ani a murit într-o închisoare din Franța

spot_img

Un cetăţean român de doar 20 de ani a murit într-un centru pentru detenţie administrativă situat la periferia Parisului, anunţă surse din cadrul Comisiei de anchetă citate de Agenţia France-Presse și letelegramme.fr.

Sursa menționată citează unul dintre membrii Comisiei de anchetă, care a spus că bărbatul fusese adus sâmbătă la penitenciar și nu a existat, până la găsirea cadavrului, violenţe declarate nici cu gardieni, nici cu alţi deţinuţi. Românul, în vârstă de aproximativ 20 de ani, a fost găsit mort într-o celulă a unui penitenciar administrativ din zona Vincennes, la periferia capitalei Franţei.

Alerta a fost data de unul dintre colegii săi de celulă, după ce a observat că nu mai mișca în pat”, au mai declarat sursele citate. Potrivit martorului, românul nu ar fi dormit de 2 zile, timp în care a luat mai multe pastille. Anchetatorii spun că bărbatul a consultat un medic înainte de a ajunge în centrul de detenție, însă nu a fost depistată nicio problemă de sănătate care să ducă la deces.

 Închisoarea adăpostește de obicei migranții înainte de a fi expulzați din Franța.

Autorităţile franceze fac cercetări pentru a afla circumstanţele producerii decesului.

E. Stan