20 C
București
sâmbătă, 24 septembrie 2022 - 19:05
No menu items!

Un român căutat de FBI, prins la Budapesta. A răpit un cuplu în SUA pentru o recompensă de 8,5 milioane de dolari

spot_img

Un bărbat cu dublă cetăţenie ungară şi română, membru al unei bande infracţionale care a răpit un cuplu în Statele Unite și care era căutat de FBI de un deceniu, a fost arestat la Budapesta, a anunţat, joi, poliţia ungară pe website-ul său, informează MTI.

Ştefan Alexandru Barabas este suspectat că face parte dintr-o bandă care a răpit un cuplu în Statele Unite, a legat victimele şi le-a injectat cu o presupusă substanţă letală.

Cuplului i s-a spus ulterior că i se va administra un antidot în schimbul unei răscumpărări.

Victimele au fost de acord, dar băncile lor au refuzat să realizeze ordinul de transfer pentru o sumă considerată extrem de mare.

Barabas și cei doi complici ai săi ar fi vrut să obțină 8,5 milioane de dolari, potrivit FBI, care precizează că, după ce s-au infiltrat în casa cuplului, infractorii s-au ascuns într-un dulap până la plecarea angajaților, moment în care s-au năpustit asupra victimelor înarmați cu cuțite și arme de foc.

Ulterior, autorii răpirii şi-au forţat victimele să bea un somnifer şi au fugit cu un automobil furat de la victime.

În anul 2012, un tribunal din SUA a emis un mandat de arestare internaţional împotriva infractorilor, în timp ce FBI a oferit o recompensă de 10.000 dolari pentru orice informaţie credibilă care ar duce la prinderea celor urmăriţi, scrie Agerpres.

Barabas, în vârstă de 36 de ani, a fost arestat la începutul acestei săptămâni când părăsea o piscină în aer liber din Budapesta. În prezent sunt în desfăşurare procedurile de extrădare în SUA.

Potrivit FBI, Barabas, care s-a născut la Iași, are legături cu comunitățile de români din cartierele Ridgewood, Middle Village și Glendale ale districtului Queens din New York. A plecat din SUA în 2010 împreună cu prietena sa care are cetățenie maghiară.

                                                                                                                 Adina Silav