3 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 16:30
No menu items!

Un român a mers pe jos de la Târgoviște la Roma

spot_img

Un român a mers pe jos de la Târgoviște la Roma

Ziarul Gazeta Românească din capitala Italiei scrie despre performanța românului Adrian Melicovici, care a plecat din Târgoviște, pe 9 octombrie și a ajuns pe 12 decembrie la Roma, în fața Columnei lui Traian.

El a mers aproape 2.200 de kilometri cu scopul de a schimba imaginea românilor în Italia. La plecarea din România, el a fost însoțit de un automobil, dar acesta s-a defectat la granița dintre Ungaria și Slovenia. Chiar și fără asistență, Adrian și-a continuat călătoria, cu un rucsac în spate și ajutat de Google Maps pentru a se orienta.

Românul este mândru pentru că a reușit să meargă între 30 și 40 de kilometri zilnic, iar în total a mers cu 200 de kilometri mai mult decât își propusese inițial și cu 300 de kilometri mai mult decât Badea Cârțat, cel care a mers pe jos până la Roma în 1896.

La Roma, Adrian a fost așteptat de un reprezentant al Ambasadei României și a fost cazat de un român. Pe parcursul călătoriei în Italiei, el a fost ajutat de numeroși români, care i-au acordat adăpost sau i-au cumpărat mâncare, vitamine și echipament. În cele aproape două luni, el a slăbit 22 de kilograme. Adrian Melicovici speră să îl întâlnească pe primarul Romei, Gianni Allemano, căruia dorește să-i ofere un tricou cu imaginea României. E.S.