sâmbătă, 8 august 2020 - 14:57

Un român a fost rănit şi un altul a murit în Afganistan UPDATE

Sondaj CURS: PNL e umăr la umăr cu PSD. Cum stau celelalte partide

Un sondaj de opinie la nivel național realizat de CURS în perioada 29 iulie – 5 august 2020 și difuzat de Antena 3 arată...

Biroul Electoral Central a respins înscrierea însemnului electoral al lui Nicușor Dan

Biroul Electoral Central a respins cererea de înscriere a semnului electoral al candidatului independent Nicușor Dan în cursa pentru alegerile locale din septembrie 2020. Nicușor...

Sorin Grindeanu vrea să se întoarcă în conducerea PSD

Fostul premier Sorin Grindeanu se reîntoarce în viața politică, ceea ce înseamnă că va renunța la conducerea ANCOM. El va candida la Congresul PSD...

România trimite 8 tone de materiale medicale în Liban. Un Hercules și un Spartan pleacă sâmbătă spre Beirut

Aproximativ opt tone de materiale medicale vor fi oferite autorităților libaneze pentru gestionarea efectelor exploziei produse la depozitul de azotat de amoniu din Beirut,...

Un român a fost rănit și un altul a fost rănit în Afganistan
foto: today.com

  • UPDATE

Atentatul sinucigaş comis, marţi, la Kabul (Afganistan) împotriva unei companii de transport străine care colabora cu NATO şi în urma căruia un român a murit şi un altul a fost rănit, a fost revendicat de talibani.

Potrivit AFP, rebelii talibani au confirmat într-un comunicat că au atacat “o importantă bază logistică şi de aprovizionare străină cu un camion plin cu explozibil, care a distrus barierele şi le-a permis mujahedinilor echipaţi cu arme grele şi uşoare să intre”.

Explozia, urmată de confruntările cu forţele de securitate locale, confirmă intensitatea atacurilor rebele observată în ultimele săptămâni, în pofida speranţelor generate de deschiderea unui birou al talibanilor în Qatar, destinat favorizării viitoarelor negocieri de pace.

Comandoul taliban a dat asaltul în jurul orei locale 04.30 (03.00 ora României), într-un cartier situat în apropiere de drumul spre Jalalabad, o axă care traversează estul capitalei şi unde se află complexuri ale ONU şi ISAF.

  • UPDATE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat că românul care fusese inițial dat dispărut a murit în timpul atacului împotriva companiei internaționale de transport pentru care lucra, comis la Kabul (Afganistan) marți dimineața.

“Referitor la situaţia celor doi cetăţeni români, victime ale atentatului care a avut loc în această dimineaţă la Kabul, Afganistan, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în urma finalizării procedurilor specifice, misiunea diplomatică a României la Kabul a confirmat oficial decesul cetăţeanului român, dat dispărut în urma atentatului”, se precizează într-un comunicat de presă al MAE.

Pe de altă parte, cel de-al doilea cetăţean român este rănit şi se află, în continuare, sub îngrijire medicală, starea de sănătate fiind stabilă, mai precizează MAE.

De asemenea, MAE a comunicat informaţiile, atât cu privire la cetăţeanul român decedat, cât şi cu privire la cel rănit, către autorităţile române competente, în vederea contactării şi informării familiilor acestora.

Misiunea diplomatică a României se află în contact permanent cu autorităţile locale şi aliate, fiind pregătită să acorde asistenţa consulară necesară, în baza competenţelor legale, se mai arată în comunicatul MAE.

Surse oficiale, citate de MAE precizau că românii-victime ale atentatului produs marţi dimineaţă la Kabul sunt angajaţi ai firmei americane de securitate DynCorp International.

  • UPDATE

Cel puțin șapte persoane au murit în atacul comis marţi dimineaţa la Kabul împotriva unei companii străine de transport care colabora cu ISAF, forţa NATO din Afganistan, a anunţat poliţia locală, citată de AFP.

“Patru paznici nepalezi, unul afgan şi doi civili afgani” au fost ucişi în urma atacului, a declarat şeful poliţiei din Kabul, Mohammad Ayub Salangi, precizând că toţi atacatorii au fost ucişi.

Poliţia din Kabul a precizat, de asemenea, că trei sau patru persoane au fost rănite.

Un român a fost rănit şi un altul este dat dispărut într-un atac care a avut loc marţi la Kabul, în Afganistan, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe (MAE), într-un comunicat de presă.

Cei doi cetăţeni români fac parte din personalul civil şi sunt angajaţi pe bază de contract la o firmă internaţională care deserveşte o bază logistică din capitala afgană.

Din informaţiile încă neconfirmate oficial, rezultă că unul dintre cetăţenii români a fost rănit şi se află acum sub îngrijire medicală, iar cel de-al doilea este dat dispărut.

Misiunea diplomatică a României se află în contact permanent cu autorităţile locale şi este pregătită sa acorde asistenţa consulară necesară, în baza competenţelor legale, mai precizează MAE.

Andrei Tudor

Medicii de familie acuză DSP București de abuz

Medicii de familie din Capitală se plâng că de la începutul pandemiei de coronavirus, birocrația DSP i-a sufocat. Pacienții confirmați cu COVID, aflați în...

Germania impune test COVID-19 pentru 7 județe din România

Șapte județe din România au fost incluse de autoritățile Republicii Federale Germania în lista „zonelor de risc“.  Argeş, Bihor, Buzău, Neamț, Ialomița, Mehedinți şi Timiş...

Ioan Aurel Pop: Educația online și reducerea orelor de curs vor îndobitoci tinerii și-i va dezumaniza

Învățământul preponderent online și reducerea orelor pentru materiile predate în școli, anunțate de ministrul Educației, Monica Anisie, vor avea consecințe dramatice asupra generațiilor viitoare,...

Pană de curent în trei sectoare din București. Și Guvernul a rămas fără electricitate

UPDATE 15:08: Reprezentantii E-Distribuție Muntenia susțin că incidentul a apărut în sistemul de transport al energiei electrice, nu în instalațiile E-Distribuție Muntenia. Întreruperea în...

DSP București va fi condusă de un general de armată

Ministerul Sănătății a decis să instaleze o conducere militară la Direcția de Sănătate Publică București, potrivit unor surse citate de Antena 3. Cel care va...