11.6 C
București
miercuri, 22 martie 2023 - 15:47
No menu items!

Un restaurant cu specific românesc, promovat în publicaţia The New York Times

spot_img

mancare romaneasca

Restaurantul „Moldova”, din cartierul newyorkez Brooklyn, este primul local cu specific românesc din New York şi a fost deschis de un basarabean care a emigrat în Statele Unite, informează site-ul nytimes.com.

Meniul restaurantului „Moldova”, deschis în iulie 2012, este un tribut adus gastronomiei din Balcani: supe consistente, peşte proaspăt şi afumat, carne la grătar şi sarmale. Din meniu nu lipseşte mămăliga, servită ca garnitură la cârnaţi de casă sau cu mâncare de mazăre şi cu ceapă, conform site-ului publicaţiei The New York Times.

Proprietarul restaurantului este un tânăr de 35 de ani, pe nume Radu Panfil, care a emigrat din Chişinău în Statele Unite în 2005. La început, a fost chelner în mai multe restaurante din New York, apoi manager, înfiinţând restaurantul din dorinţa de a crea un loc special de întâlnire pentru compatrioţii din New York, dar şi pentru amatorii de mâncare bună.

„Încă de la început, am hotărât că restaurantul avea să fie un loc de întâlnire pentru oamenii din ţara noastră, unde să se simtă ca acasă, unde să nu uite obiceiurile şi tradiţiile din ţara noastră – şi nici mirosul de mămăligă aburindă”, a declarat Radu Panfil pentru The New York Times.

Radu Panfil a mai deschis un restaurant asemănător în Philadelphia, în luna august 2012, iar planurile de extindere continuă, adaugă publicaţia.

C.A.