9.9 C
București
duminică, 25 septembrie 2022 - 5:08
No menu items!

Un PSD-ist se declară admirator al lui Hitler

spot_img

Daniel Predoiu, om de afaceri din Caracal și membru de bază al Organizaţiei PSD Olt, este un admirator declarat al lui Adolf Hitler.

Daniel Predoiu nu este primul membru al PSD care provoacă un scandal de acest gen, prin afirmații publice. În urmă cu trei ani, și colegul său, Dan Șova, indigna comunitatea evreiască prin declarațiile făcute.

De data aceasta, Daniel Predoiu face apologia liderului nazist pe pagina sa Facebook, și publică mesaje antisemite, rasiste şi xenofobe, scrie bn24.ro.

Potrivit Legii 217/2015 privind interzicerea simbolurilor şi mesajelor antisemite, rasiste, xenofobe şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor crime împotriva umanităţii, Daniel Prodan este pasibil cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.

Art. 5 Fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid, contra umanităţii şi de crime de război, precum şi fapta de a promova, în public, idei, concepţii sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, în sensul art. 2 lit. a), se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi

Legea 217/2105

hitler_predoiu

Un alt membru marcant al PSD, senator și fost ministru, Dan Șova, isca, în 2012, un scandal uriaș prin negarea Holocaustului. Într-o emisiune televizată, el declara: „ Datele istorice arata că la Iaşi au fost omorâţi 24 de cetăţeni romani de origine evreiască de soldaţii din armata germană (…) Nu au participat soldaţi romani. Este un lucru lămurit istoric. Scrierile istorice de origine evreiască ziceau de o carte interesantă despre pogromul evreilor în România. O să vedem că Ţesu Solomovici are o carte interesantă despre pogromul evreilor. Recunoaşte că pe teritoriul României niciun evreu nu a avut de suferit şi asta s-a datorat lui Antonescu”.

Ulterior, în urma reacţiilor stârnite în rândurl mai multor organizaţii şi instituţii, purtătorul de cuvânt al PSD şi-a cerut scuze şi a retras afirmaţiile jignitoare, explicând că intenţia sa nu a fost de a insulta.

Valeriu Motoc