15 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 7:34
No menu items!

Un produs românesc face senzație în Europa

spot_img

Material prezentat de Fundația România Autentic

fabricat-in-romania

Un produs 100% românesc face senzație la câteva mii de kilometri distanță, în Nordul Europei. El a fost folosit în cadrul unui show culinar.

Magiunul de prune Topoloveni a reprezentat ingredientul de bază al desertului preparat de chefii celebrei Academii Culinare Mathallen din capitala Norvegiei, Oslo, în cadrul unui show culinar la care au participat diplomați, nutriționiști și jurnaliști de specialitate, informează site-ul oficial al producătorului.

magiun topoloveni 1

Preparatul bucătarilor norvegieni a fost un chec cu vanilie și fistic, la care au adăugat magiunul de prune Topoloveni, lângă o cupă de înghețată. Desertul proaspăt și răcoros rezultat a fost degustat de toți invitații, printre care s-a aflat Cezar Armeanu, consilier la Secția Economică a Ambasadei României la Oslo, dr Fedon Lindbergs, un renumit nutriționist norvegian. Acesta din urmă a apreciat în mod deosebit calitățile nutriționale ale Magiunului de prune Topoloveni.

Evenimentul organizat de Academia Culinară Mathallen face parte din programul de promovare „EUREKA—Descoperiți comorile Europei!”, la care a participat și firma Sonimpex Topoloveni. Astfel magiunul de prune va fi prezentat în perioada 2013-2016 pe piețele din Elveția, Norvegia și Federația Rusă, după ce, anul acesta, a ajuns și în China sau Suedia.

magiun topoloveni 2

Aprecieri, distincții și certificări

Magiunul din prune Topoloveni este singurul produs din România care beneficiază de fonduri europene pentru promovare deoarece este singurul produs care a obținut certificatul de „Indicație Geografică protejată” acordat de UE. Este furnizorul Casei Regale a României, multiplu premiat „Superior Taste Award” de către Institutului pentru Gust și Calitate Bruxelles, și este Ambassador of the „Romanian tradițional taste”.

De-a lungul timpului, Magiunul de prune Topoloveni a obținut multiple certificări ale calității cum ar fi Cod Operator NATO, certificat Kosher sau certificat HALAL. În privința calității nutriționale deosebite, un studiu clinic efectuat la Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice N.C.Paulescu arată că magiunul poate face parte din dieta pacientului cu diabet zaharat.

Magiunul de prune Topoloveni este un produs 100% românesc, 100%natural, fără zahăr adăugat, fără E-uri, fără conservanți, fără gluten.

Olimpia Diaconiuc