11.3 C
București
duminică, 25 septembrie 2022 - 4:08
No menu items!

Un procuror DNA prins băut la volan a fost demis la mai bine de 2 ani de la condamnarea definitivă

spot_img

Fostul procuror DNA Timișoara, Ciprian Dorobanțu, prins băut la volan în anul 2017 și condamnat definitiv de Înalta Curte în octombrie 2019, a fost eliberat din funcția de procuror abia acum, printr-un decret semnat de președintele Klaus Iohannis.

Ciprian Dorobanțu a fost prins de poliție băut la volan în 2016, iar dosarul a fost trimis în judecată fix un an mai târziu, în mai 2017. Acuzația a fost că la data de 6 mai 2016, în jurul orei 15.00 – 15.20, a condus un autoturism pe mai multe străzi (drumuri publice) din municipiul Timișoara, având o îmbibație alcoolică de peste 0,80 gr./l. alcool în sânge”.

De la Curtea de Apel Timișoara, dosarul trimis în instanță a ajuns la Înalta Curte, la recurs. Magistrații de la Curtea Supremă au menținut însă decizia inițială, de a-l condamna pe procurorul DNA la 2 ani de închisoare cu suspendare. Hotărârea definitivă a fost dată în octombrie 2019.

CSM s-a mișcat cel mai repede, și în noiembrie 2019 dă decizia de eliberare din funcție a procurorului condamnat definitiv acum. Numai că Ciprian Dorobanțu nu se lasă și atacă și această decizie a CSM. 

Într-un final, în 2022, la peste 5 ani de la comiterea faptei și la peste 2 ani de la condamnarea definitivă la ÎCCJ, procurorul este eliberat din funcție prin decret prezidențial.

„Decret privind eliberarea din funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș a domnului Ciprian Dorobanțu – ca urmare a condamnării definitive pentru săvârșirea unei infracțiuni”, este decretul semnat pe 21 ianuarie 2022 de Klaus Iohannis.

M. Nedelcu