2.4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 16:29
No menu items!

Un primar s-a “autodenunţat” acuzând banca din care i-a dispărut averea nejustificată

spot_img

La Raiffeisen Bank Ploieşti dispar, săptămânal, cutii de valori. Doar ce au trecut şase zile de la ultima acuzaţie de furt, că un alt client a chemat poliţia. De data aceasta este vorba despre un primar prahovean, a cărui lista de valori dispărute sare de un  milion de euro. Bani greu de justificat si, se pare, nemenţionaţi în declaraţia de avere.

Adrian Bălănescu, primarul comunei Plopu a făcut plângere la poliţie, după ce nu a mai găsit în bancă sumele depozitate într-o cutie de valori. Iată ce i-a dispărut bugetarului prahovean:

  • 400.000 de lire sterline, câteva mii de dolari canadieni, aproximativ;
  • 100.000 de euro;
  • 100.000 de dolari americani;
  • 4.000.000 de lei (909.000 de euro)
  • 1 kilogram de aur (bijuterii şi lingouri).

În ultima declaraţie de avere completată şi datată 2011 (când era doar consilier local al comunei Plopu) primarul Adrian Bălănescu nu menționase că deține sumele despre care acum susţine că le avea depozitate în bancă.

Interesant mai este şi faptul că la aceeași sucursală a băncii Raiffeisen din Ploieşti,  poliţiştii din Prahova au deschis o anchetă după ce un bărbat a reclamat, săptămâna trecută, că dintr-o cutie de valori i-au dispărut mai multe bunuri, dar şi o sumă de bani.

Ştefan Tănăsescu