8.3 C
București
joi, 18 aprilie 2024 - 6:52
No menu items!

Un primar le cere parlamentarilor să adopte proiectul de lege privind instalarea de radare fixe, după ce un copil a murit lovit de o maşină

spot_img

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, cere parlamentarilor să adopte proiectul de lege privind instalarea de radare fixe şi a anunţat o serie de măsuri pe care le va lua pe plan local, după ce un copil de 10 ani, din Timişoara, a murit lovit de o maşină.

Dominic Fritz spune că accidentul în care un copil de 10 ani a murit lovit de o maşină este al doilea în care este implicat un pieton, numai în ultima săptămână, la Timişoara.

”M.T. a avut doar 10 ani. A fost smuls din plină viaţă de o maşină, ieri, la Timişoara, în faţa casei sale. Sunt profund îndurerat. Îmi exprim sincere condoleanţe familiei şi prietenilor. Sunt şi furios. Încă nu ştim circumstanţele exacte care au dus la acest accident mortal, dar este al doilea pieton mort în Timişoara, într-o singură săptămână. Într-o lume plină de plase de siguranţă în toate domeniile vieţii, doar în trafic pare să acceptăm ca o greşeală sau o clipă de neatenţie să fie pedepsită cu moartea. Nu există o ţară în Europa în care mor mai mulţi pietoni în trafic ca în România, raportat la populaţie. Nu mai putem, nu mai avem voie să acceptăm această barbarie”, a scris Fritz, duminică, pe Facebook, de duminică.

După ce a trecut în revistă câteva măsuri deja luate precum supraînălţarea unor treceri de pietoni sau refacerea marcajelor rutiere, primarul Timişoarei arată că în următoarele săptămâni va iniţia alte proiecte.

”În următoarele săptămâni, voi iniţia următoarele: Analiza celor mai periculoase 20 de locuri din traficul timişorean şi propuneri concrete de rezolvare. Voi face publică lista înainte s-o înaintez comisiei de circulaţie pentru avizare; Un plan de acţiune elaborat împreună cu Poliţia Locală şi Poliţia Rutieră (care nu este în subordinea Primăriei) pentru măsuri de prevenţie şi sancţionare; Creşterea bugetului pus la dispoziţie companiei noastre de drumuri municipale SDM pentru intervenţii punctuale care cresc siguranţa în trafic; Re-verificarea tuturor sesizărilor depuse de cetăţeni la Primărie referitor la siguranţă în trafic; O campanie de informare publică şi conştientizare pentru siguranţă în trafic; Organizarea unei conferinţe de mobilitate urbană sigură cu experţi internaţionali în Timişoara, anul acesta; Fac apel la toţi parlamentarii din Timiş să mă susţină în deblocarea proiectului de lege care vrea să facă posibilă, în sfârşit, instalarea unor radare fixe! Este absolut nedemn pentru o ţară civilizată ca această iniţiativă să fie blocată în Parlament de frică să nu ne înjure şoferii!”, adaugă Fritz. 

Sâmbătă seară, un băiat de 10 ani a murit după ce a fost lovit mortal de o maşină. Copilul traversa strada într-un loc nepermis, pe strada Polonă din Timişoara.

                                                                                                                 Adina Silav