9.9 C
București
vineri, 15 octombrie 2021 - 22:47

Un primar din Iaşi a scos asistaţii sociali la patrulare în preajma şcolilor

spot_img

Un primar dintr-o comună din Iaşi i-a scos pe asistaţii sociali să patruleze pe lângă şcolile din localitate, pentru a preîntâmpina incidente.

Sătul de conflicte care apar la finalul orelor, ori între copii, ori între părinţi sau profesori, primarul din Valea Seacă i-a scos în patrule pe cei care primesc venitul minim garantat, conform digi24.ro.

Asistaţii sociali trebuie să patruleze zilnic, câte două ore, la prânz, atunci când elevii ies de la ore. Dacă vor constata vreo infracţiune, cheamă poliţia. Dar până la infracţiuni, spune edilul din Valea Seacă, se întâmplă tot felul de incidente sau violenţe care pot fi preîntâmpinate dacă agresorii văd că elevii sunt supravegheaţi de nişte adulţi.

Măsura este temporară, până când primăria va găsi fonduri ca să monteze camere de supraveghere în interiorul școlii. Gheorghe Băiceanu, viceprimarul comunei Valea Seacă, spune că la sfârșitul săptămânii, consilierii locali se vor întâlni ca să discute despre bugetul pe anul 2016 şi vor stabili ce fonduri vor aloca pentru montarea camerelor de luat vederi.

A.Maghiar