Un primar din Dâmboviţa şi patru funcţionari, cercetaţi penal pentru abuz în serviciu

Prejudiciul adus bugetului de stat este de peste 400.000 lei

bani bugetari

Primarul comunei dâmboviţene Glodeni, Dinu Petre, şi patru funcţionari publici sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu, ei fiind acuzaţi că au plătit ilegal lucrări din bugetul public, cauzând un prejudiciu de peste 400.000 lei. Anchetatorii au instituit sechestru asigurator pe bunurile acestora.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa a precizat că poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au probat activitatea infracţională a cinci persoane, cu vârste cuprinse între 39 şi 59 de ani, bănuite de abuz în serviciu, iar în baza unor ordonanţe emise de procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pucioasa, poliţiştii au instituit sechestrul asigurator, în valoare de 410.000 lei pe bunurile imobile ale persoanelor bănuite, în vederea recuperării prejudiciului cauzat.

Surse apropiate anchetei, citate de Mediafax, au precizat că cele cinci persoane sunt primarul comunei Glodeni, Dinu Petre, şi patru funcţionari din primărie care, în anul 2009, ar fi făcut plăţi ilegale către firme care au făcut lucrări de executare a unor podeţe şi de reabilitare a şcolii din Glodeni.

Conform surselor citate, primarul şi cei patru funcţionari sunt acuzaţi că ar fi aprobat plata unor lucrări majorate, fără a exista o hotărâre a Consiliului Local în acest sens şi fără a exista clauze contractuale care să prevadă posibilitatea majorării preţurilor ulterior încheierii contractelor şi executării lucrărilor.

De asemenea, cei cinci sunt cercetaţi şi pentru că au achitat unei firme contravaloarea unor lucrări de reabilitare a şcolii din Glodeni în condiţiile în care lucrările au fost executate doar parţial, însă au fost achitate integral.

Primarul şi cei patru funcţionari sunt cercetaţi în stare de libertate, anchetatorii începând urmărirea penală pe numele lor.

D.M.

NICIUN COMENTARIU