11.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 12:48
No menu items!

Un primar din Buzău, ales din 1990 în toate mandatele, condamnat pentru că și-ar fi dat sporuri ilegale

spot_img

Dumitru Mitroiu, primarul comunei Cislău din județul Buzău, unul dintre cei mai longevivi primari din judeţ, alres în toate mandatele începând din anii ’90, a fost condamnat definitiv pentru abuz în serviciu de magistraţii Curţii de Apel Ploieşti după ce fusese achitat de instanţa de fond.

Procesul a fost deschis în 2017, alături de primar fiind acuzată, tot de abuz în serviciu, contabila primăriei, Cristina Nicoleta Botan. Mitroiu și contabila au fost acuzați că şi-ar fi acordat ilegal sporuri de vechime şi fidelitate pe parcursul anului 2012, atât pentru el cât şi pentru viceprimarul din acea vreme. 

Cei doi au fost condamnați de magistraţii Curţii de Apel Ploieşti la pedepse de 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare după ce iniţial, Judecătoria Pătârlagele îi achitase.

Instanţa a mai decis suspendarea executării pedepsei dar şi interzicerea unor drepturi şi libertăţi, precum şi prestarea de muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăriile comunelor Cătina sau Calvini, timp de 60 de zile pe perioada termenului de supraveghere.

Odată cu această decizie definitivă, primarul PSD Dumitru Mitroiu îşi va pierde mandatul iar atribuţiile de primar vor fi preluate de viceprimarul comunei până la organizarea de alegeri parţiale anticipate.

Mitroiu a fost profesor de matematică, iar din 1992 a fost ales primarul localității la toate alegerile.