11 C
București
marți, 5 martie 2024 - 14:12
No menu items!

Un polițist român din Anglia a fost plătit doi ani cu 37.000 de lire străine, deși nu a lucrat o zi

spot_img

Un ofițer al Poliției Metropolitane din Londra a fost plătit timp de aproape doi ani, în ciuda faptului că a „dispărut” și a refuzat să se întoarcă la serviciu după ce și-a luat concediu pentru a pleca într-o scurtă vacanță. Situația a devenit atât de ciudată încât forțele de ordine l-au declarat dispărut la un moment dat, după ce uniforma sa a fost găsită într-un dulap.

S-a descoperit ulterior că Anghel Cristinel a părăsit Marea Britanie după acumularea unei datorii de aproximativ 8.000 de lire sterline, inclusiv către un program de burse pentru vehicule al forței de ordine.

Românul a primit 37.000 de lire sterline, deși nu a lucrat o zi

Potrivit publicației Express, românul nu a mai lucrat după ce s-a îmbolnăvit, la 21 martie 2022, dar a continuat să primească un salariu de cel puțin aproximativ 37.000 de lire sterline pe an până la încheierea procedurilor de abateri disciplinare la 12 ianuarie 2024.

Comisia de disciplină a stabilit că, pe 20 martie 2022, Cristinel a solicitat concediu anual de la șeful său direct, care i-a spus că trebuie să verifice dacă nivelul de personal permite acest lucru. A doua zi, a sunat și a spus că e bolnav, „invocând motive de sănătate mintală”, după care a trimis un e-mail echipei de resurse umane, afirmând că simte că „naționalitatea sa română este motivul respingerii concediului”.

S-au făcut mai multe încercări de a intra în contact cu el pe parcursul a câteva săptămâni, românul ignorând majoritatea apelurilor, potrivit comisiei. A trimis două certificate medicale cu „motive diferite de boală” pentru a acoperi perioada de concediu medical până la 7 iunie 2022, dar nu a participat la nicio întâlnire programată cu forțele de ordine.

Colegii românului l-au căutat acasă, unde au constatat că acesta avea datorii uriașe. Pe 31 mai 2022, doi colegi ai românului au mers la adresa de domiciliu a acestuia. Un vecin le-a spus că el și familia sa s-au mutat acum o săptămână.

„Verificările cu proprietara sa au dus la descoperirea facturilor lăsate la adresa, arătând că Anghel și soția sa au acumulat o datorie de 8.000 de lire sterline pe carduri de credit, carduri de magazin și un împrumut MPS Bursary pentru un vehicul. Verificarea dulapului a scos la iveală uniforma, tableta și legitimația sa, sugerând că a părăsit neoficial MPS-ul. PC Anghel a fost declarat persoană dispărută. Verificările la graniță au arătat că a părăsit țara la 23 martie 2022 către România și s-a întors la 26 martie. Apoi a plecat din nou la 25 mai 2022 către Italia și nu s-a întors”.

Conduita lui Cristinel Anghel a fost considerată o abatere gravă de la reguli și a fost concediat fără preaviz, mai scrie sursa citată.

D.Constantin