10.5 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 12:58

Un polițist din trupele speciale care a făcut greva foamei a rămas fără salariu după ce a refuzat să se interneze la psihiatrie

spot_img

Un fost luptător al trupelor speciale ale IPJ Gorj a fost suspendat după ce a refuzat să se lase internat la secția de Psihiatrie a spitalului MAI, conform dezvăluirilor făcute de jurnalista Carmina Pricopie în emisiunea “Exces de putere” de la Antena 3. Acum, polițiștul a rămas fără salariu pentru că a refuzat oferta șefilor săi, de a se interna.

Polițistul Paul Feroiu a fost declarat mai întâi inapt, după ce i-a scos la alergare și tragere pe toți angajații inspectoratului județean. Până să fie suspendat, polițistul a protestat public, în fața sediului MAI, unde a făcut inclusiv greva foamei.

“Totul pentru a cere ca cineva să-l asculte, pentru că se luptă cu acești “balauri” din 2019. Are un dosar voluminos cu expertize și contraexpertize care toate se bat cap în cap”, a explicat jurnalistul de investigație Carmina Pricopie, care a făcut un interviu cu polițistul Paul Feroiu.

Comisia de abuzuri din Parlament a stabilit că șefii MAI au fpcut un abuz și a cerut ministrului Lucian Bode să îl angajeze din nou pe luptător, la SAS. Dar solicitarea nu a fost luată în seamă, astfel că pe data de 4 august, polițistul a fost înștiințat prin adrese emise de Direcția Medicală din MAI că trebuie să se interneze pentru evaluare clinică și teste psihologice specifice activității în MAI. Feroiu nu s-a prezentat, astfel că șefii săi l-au suspendat pe o perioadă nelimitată, în care nu își va mai lua salariul, iar vechimea pe cartea de muncă va fi întreruptă.

C. Dumitrescu